سفارش تبلیغ
صبا ویژن
براى پاسبانى بس بود مدت زندگانى . [نهج البلاغه]
یادداشتها و برداشتها
 
فهرست کتاب آن سه مرد
فهرست کتاب آن سه مرد

* به‏ جاى مقدمه

حکایت اول : آبى، سبز، سرخ «شهید غلام‏على پیچک»

* حکایت دوم :  هم‏صدا با حلق اسماعیل «شهید اسماعیل قهرمانی»

* حکایت سوم : شیر کوهستان « شهید مهدی خندان»

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/6/18:: 3:46 صبح     |     () نظر
 
کتابها

همه از سایت مهستی عزیز


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/6/10:: 1:45 صبح     |     () نظر
 
آریـــانــا

آریـــانــا

برون مرزی

 شامل پژوهشهای تاریخی, فرهنگی, ادبی و اجتماعی

نشریه سه ماه شورای فرهنگی
افغانستان

سال نهم، شماره نخست،
بهـــــار  ???6 ماه می  ???7

تازه بچاپ رسیده است

 

معلومات بیشتر....

 

 

 

 

 

 

 

"سرگذشت زبان فارسی دری"

تألیف
پروفیسور رسول رهین
تازه بچاپ رسیده

علاقمندان میتوانند این کتاب با ارزش را از
 دفتر آریانای برونمرزی

بدست آورند.

معلومات بیشتر...

***************************

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/4/29:: 5:13 صبح     |     () نظر
 
کـی کیست

***************************

 

کـی کیست
در فرهنگ برون مرزی افغانستان،

شامل زندگینامه یکصد فرهنگی نخبه برونمرزی افغانستان

(جلد دوم)

تازه بچاپ رسیده است

 معلومات بیشتر....

***************************


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/4/29:: 5:11 صبح     |     () نظر
 
کتاب تاریخ مطبوعات افغانستان

***************************

 

کتاب  تاریخ مطبوعات افغانستان

(از شمس النهار تا جمهوریت)

اثر پروفیسور رسول رهین

تازه از چاپ برآمد.

بیشتر درین باره...


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/4/29:: 5:9 صبح     |     () نظر
 
تقدیم به پارسی دانان دانشجو و دانش پـژوه

تقدیم به پارسی دانان دانشجو و دانش پـژوه

نبشتهء ذیل بخشی از کتاب آمادهء چاپ اینجانب تحت نام (گلبرگ از ادبستان شرق) میباشد که انشاءالله در آتــیه به دسترس ادب دوستان عزیز قرار خواهد گرفت.

ســرودهء از : محـمد نادر ظــهـیر

از زمرهء نخبه گان
تاریخ و ادب

دراین برهــه از باب حاضــر سخـــن

بــگویم ز ارباب دانـــــش و فــــــــن

                                          باصــــلاح فــــکر و زبـــــان و کـــلام

                                          ســـعی کل واحــــد بـــــــسعی تمـــام

 

 

 

 

***************************

 

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/4/29:: 4:35 صبح     |     () نظر
 
معرفی کتاب: تاریخ ارتباطات در افغانستان
معرفی کتاب: تاریخ ارتباطات در افغانستان‌
 

 
 
پشت جلد کتاب
تاریخ ارتباطات در افغانستان‌، عنوان کتابی است که به تازگی در شهر مشهد ایران منتشر شده است.

نویسنده این کتاب، بصیراحمد حسین‌زاده پژوهشگر و روزنامه‌نگار مهاجر افغان مقیم ایران است‌.

ظاهراً این نخستین کتابی است که در این رابطه در افغانستان منتشر می‌شود.

سیمای محتوایی کتاب را می‌توان با مروری بر عناوین فصلهای آن بازنمود: "ارتباطات پستی در افغانستان‌"، "راههای افغانستان‌" و "تلفن و تلگراف در افغانستان‌" که البته هر فصل‌، زیرمجموعه‌هایی نیز دارد.

افزون بر اینها، پیوستهای مفیدی هم در این کتاب گنجانده شده است‌: "اصطلاحات پست و نامه‌رسانی"‌، "نامنامه (شامل نام جایها و نام افراد)" و "تصویرها".

در بخش‌ تصویرها، نقشه‌هایی از راههای زمینی و هوایی و تصویرهایی رنگی از جاده‌های این افغانستان با یک مجموعه از تمبرهای این کشور، از دیرباز تاکنون‌، دیده می‌شود.

مهم‌ترین و جذاب‌ترین فصل این کتاب‌، ارتباطات پستی در افغانستان‌ است که حدود نیمی از کتاب را دربرگرفته است‌.

بصیر احمد حسین‌زاده در این بخش‌، پست و نامه‌رسانی در افغانستان را از دورترین عصرها (دوره هخامنشی‌) تا دوره اسلامی و هجوم مغول تا عصر حاضر بررسی کرده است‌.

بخش قابل‌توجهی از این فصل نیز، بررسی تمبرهای پستی افغانستان است که این نیز به نظر می‌رسد نخستین تحقیق در این موضوع باشد.

به همین نسبت‌، فصلهای دوم و سوم کتاب (راهها، تلفن و تلگراف‌) قدری لاغرتر و اجمالی‌تر به نظر می‌آیند؛ گویا کمبود مدارک و منابع مکتوب در این زمینه‌، نویسنده را ناچار کرده‌است که به یک سیر گذرا در این امور بسنده کند.

همچنین به نظر می رسد که نویسنده به هر دلیلی نتوانسته است در این فصلها، اطلاعاتی تازه و روزآمد فراهم کند. چنین است که درباره راهها و تلفن و تلگراف در دو یا سه دهه پیش تا امروز، مباحث کتاب تاحدی مجمل و مختصر است‌.

مثلا روایت نویسنده از تاریخ تلفن در افغانستان‌، فقط تا دوره حکومت محمد داوود خان ادامه می‌یابد. این‌همه‌، شاید به واسطه نابسامانی وضعیت ارتباطات در کشور و تداوم جنگها بوده باشد که دسترسی محققان به منابع مکتوب و مستند را دشوار کرده است‌.

خالیگاه دیگری که باز به همین ترتیب‌، در کتاب به چشم می‌خورد، وضعیت ارتباطات نوین‌، به‌ویژه ارتباطات الکترونیکی در چندسال اخیر است که نویسنده‌، فقط در اواخر فصل "تاریخ تلگراف و تلفن‌" به اجمال اشارتی به آن کرده است‌.

بصیر احمد حسین زاده، نویسنده کتاب
بصیر احمد حسین زاده، چند کتاب دیگر نیز آماده چاپ دارد
با این همه‌، باید پذیرفت که گردآوردن چنین کتابی در موضوعی که تاکنون کمتر بدان پرداخته‌شده است‌، در محیط مهاجرت و با عدم دستیابی به منابع و مدارک کافی‌، کاری ستودنی است‌.

کتاب تاریخ ارتباطات افغانستان‌ از لحاظ فنون کتاب‌آرایی نیز اثری درخور توجه است‌. طرح جلد جذاب و صفحه‌آرایی ، چاپ و صحافت مرغوب و کامل‌بودن اطلاعات جنبی کتاب از قبیل شناسنامه، مقدمه و پیوستها، این کتاب را از لحاظ معیارهای چاپ و نشر، اثری مطلوب نشان می‌دهد.

چنان که از آگهی آخر کتاب بر می‌آید، بصیراحمد حسین‌زاده چند کتاب دیگر نیز آماده چاپ دارد، همچون "زنان‌، سنت و تجدد"، "ظهور و افول ایدئولوژی‌"، "دلتنگی‌ها" و "مهتاب‌رو".

این کتاب ??? صفحه‌ای‌، با طرح جلد و صفحه‌آرایی وحید عباسی در شمارگان ???? نسخه و قطع رقعی‌ منتشر شده است‌.

یک آغاز نیک

ناشر کتاب تاریخ ارتباطات در افغانستان، یک سازمان غیر دولتی افغان به نام "موسسه خیریه شهدا افغانستان" است که بیشتر در ایران فعالیت دارد.

این پدیده جالب توجهی است که به تازگی بعضی از موسسات خیریه‌، در کنار امور خدماتی رایج‌، به چنین فعالیتهایی نیز می پردازند.

از این گذشته‌، هزینه چاپ و نشر کتاب را یک خانواده نیکوکار (پسران زارع‌) تقبل کرده‌اند که نشان می دهد خیرین جامعه‌، کم‌کم به امور ماندگارتر و عمیق‌تر هم راغب می‌شوند.

 
 
 

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/4/26:: 3:4 صبح     |     () نظر
 
معرفی هنروران متاخر افغان، در کتاب "رنگ و رنج"
معرفی هنروران متاخر افغان، در کتاب "رنگ و رنج‌"
 

 
 
محمد رفیع  اصیل یوسفی، نویسنده کتاب رنگ و رنج
نویسنده کتاب رنگ و رنج، زندگینامه حدود سیصد هنرمند معاصر افغانستان را فراهم آورده است‌، همراه با تصویر حدود دوصد و پنجاه تن از آنان‌
"رنگ و رنج" چنانچه می‌توان از نامش دریافت‌، کتابی است در حوزه هنرهای تجسمی‌، منبعی نسبتاً جامع از اطلاعاتی درباره هنرآوران متأخر افغانستان‌، به ویژه در هرات‌.

نویسنده کتاب‌، محمدرفیع اصیل یوسفی روزنامه‌نگار و پژوهشگر فعال مهاجر در ایران است. او این کتاب را به مدد ارتباطهایی که در این سالها با هنرمندان افغانستان داشته‌‌، گردآورده است‌.

کتاب رنگ و رنج‌ در دو بخش کلی تدوین شده است‌: بخش اول‌، حاوی سه یادنامه مفصل است برای سه هنرمند فقید افغانستان یعنی استادان محمدسعید مشعل‌، محمدعلی عطار و امین‌الله پیرزاد.

در هر یک از این یادواره‌ها، به تناسب موضوع‌، مقاله‌ها و گفتگوهایی درباره هنرهای تجسمی‌، به‌ویژه خوشنویسی و نگارگری (مینیاتور) می‌توان یافت‌. همچنین از زندگی‌، آثار و فعالیتهای این هنرمندان هم اطلاعات سودمندی در این بخش گرد آمده است‌.

به نظر می‌رسد که این یادواره‌ها، تنها منابع مکتوب درباره این هنرمندان باشد که در آنها، هم از زندگی‌، هم از آثار و هم از نظریات آنان درباره هنرشان‌، سخن رفته‌است‌، گذشته از خاطراتی که در لابلای گفتگوهای این بخشها می‌توان یافت‌.

در این بخش‌، مقالات و گفتگوهایی از صاحب‌نظران هنرهای تجسمی و بعضی ادبای معاصر افغانستان و ایران چاپ شده است‌. هنرمندانی همچون نظری آریانا، آیدین آغداشلو (ایرانی)، محمدرفیع اصیل یوسفی‌، نجیب‌الله انوری‌، سعادتملوک تابش‌، بصیراحمد حسین‌زاده‌، میرویس رضازاده‌، براتعلی فدایی هروی‌، محمدآصف فکرت‌، سیدابوطالب مظفری‌، دکتر سیدعبدالحمید معصومی‌، دکتر محمدسرور مولایی و عبدالغنی نیک‌سیر.

به همین ترتیب‌، در سایه معرفی این هنرمندان شهیر در یادواره‌هایشان‌، مطالبی نظری درباره هنرهای نگارگری و خوشنویسی هم به چاپ رسیده است که به کیفیت محتوایی رنگ و رنج‌ می‌افزاید.

محمد سعید مشعل
تصویری از استاد محمد سعید مشعل، مینیاتوریست برجسته افغان، از کتاب رنگ و رنج
اما بخش دوم کتاب‌، نمایه مفصلی است از هنرمندان هنرهای تجسمی در افغانستان‌.

نگارنده‌ با تلاشی ستودنی‌، در این بخش‌، زندگینامه حدود سیصد هنرمند معاصر افغانستان را فراهم آورده است‌، همراه با تصویر حدود دوصد و پنجاه تن از آنان‌.

رنگ و رنج‌را می‌توان کامل‌ترین نمایه خوشنویسان‌، نگارگران‌، تذهیب‌کاران و دیگر هنرمندان هنرهای ظریف در افغانستان دانست که البته با تلاش دیگر پژوهشگران این عرصه‌، در آینده می‌تواند از این هم کامل‌تر شود.

به هر حال‌، با توجه به محدودیت امکانات و ارتباطات در سالهای جنگ و آوارگی‌، باید تلاش رفیع اصیل را به‌راستی قدر نهاد.

دیگر برجستگیهای کتاب رنگ و رنج‌، پیراستگی متن‌، طرح جلد زیبا، ترتیب منطقی مطالب‌، پیشگفتار خواندنی سیدابوطالب مظفری و تصویرهای متنوع آن است‌.

در این کتاب‌، در مجموع حدود صد اثر هنری یا عکسهای تاریخی چاپ شده است‌ و این جدا از دوصد و چند تصویری است که از خود هنرمندان می‌بینیم‌.

اهل فن می‌دانند که فراهم‌آوردن این همه تصویر مرتبط با موضوع کتاب‌، جد و جهدی ویژه می‌طلبد.

با این‌همه‌، کتاب رنگ و رنج‌ را نمی‌توان یک اثر عاری از نقص دانست‌. مسلماً مقالاتی که در آن گرد آمده است‌، یکدست نیست و اعتبار علمی یکسانی ندارد.

به نظر می‌رسد گردآورنده کتاب، کوشیده است همه مطالبی را که به نحوی مرتبط با موضوع کتاب و نیز شخصیتهای مطرح در آن بوده‌اند، از گزند حوادث نگه دارد و در کتاب درج کند. ولی بعضی از این مطالب‌، تاحدی موازی است و گاهی حرفهایی مکرر در آنها می‌توان یافت‌.

محمد علی عطار
تصویری از استاد محمد علی عطار، خوشنویس نامدار افغان که چند سال پیش در شهر مشهد ایران درگذشت. عکس از کتاب رنگ و رنج
در بخش نمایه هنرمندان نیز چنین فراز و فرودی دیده می‌شود، بدین معنی که گاه در کنار بزرگان هنر افغانستان‌، به معرفی هنرمندان نوآموزی هم پرداخته شده است که درج زندگینامه‌شان در کتابی چنین معتبر، شاید کمی زود باشد.

به احتمال قوی‌، گردآورنده کوشیده است که نمایه‌، برای هنرمندان نوپا، اثر تشویقی داشته باشد، ولی به این ترتیب‌، از یکدستی کتاب کاسته است‌.

شاید هم به دلیل همین ناهمگونی است که مثلاً استاد عبدالغفور برشنا، فقط در حد یک نام و تصویر در این کتاب حضور دارد، ولی بعضی از هنرمندان جوان افغان با تفصیلی در حد یکی دو صفحه معرفی شده‌اند.

در این بخش‌، تناقضی کمرنگ هم به چشم می‌خورد، یعنی بر روی جلد کتاب‌، به صورت عنوانی فرعی‌، عبارت "هنرآوران هری‌" نقش بسته است‌، ولی کتاب‌، به‌ویژه در بخش نمایه‌، از محدوده این شهر فراتر می‌رود. با این ملاحظه‌، به نظر می‌رسد که قید "هنرآوران هری‌" بر روی جلد، چندان ضروری نبوده است‌.

با این‌همه‌، به نظر می‌رسد که رنگ و رنج‌ کامل‌ترین کتابی است که در این سالها، درباره هنرهای تجسمی افغانستان و هنرمندان آن انتشار یافته است و این امر‌، به رنگ و رنج‌ موقعیتی ویژه می‌دهد.

رنگ و رنج به وسیله یک موسسه خیر مهاجر به نام امام جواد و با سرمایه یک خانواده خیر افغان (قناویزیان) چاپ شده است و این‌، حکایتگر حرکتی است در جامعه افغانستان‌، که در آن فعالیتهای خیرخواهانه‌، به سوی انتشار کتاب نیز سوق می‌یابند و کسانی یاد درگذشتگان خویش را بدین ترتیب زنده نگه‌می‌دارند.

شناسنامه کتاب

جلد کتاب رنگ و رنج

نام کتاب: رنگ و رنج‌

گردآورنده: محمد رفیع اصیل یوسفی

شمار برگها: ???

قطع: رقعی

شمارگان: ???? نسخه‌

طراح جلد: وحید عباسی

ویراستار: محمدکاظم کاظمی

ناشر: کانون هنرهای زیبای موسسه خیریه افغانی امام جواد

محل چاپ: مشهد - ایران


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/4/26:: 3:1 صبح     |     () نظر
 
کتاب، دوست نا آشنای ما

کتاب، دوست نا آشنای ما

 

 

بیست و سوم اپریل هر سال میلادی برابر با روز جهانی کتاب و حق نشر کتاب است و هر ساله این روز را سازمان یونسکو به عنوان یک روز سمبولیک برای ادبیات جهان تجلیل می کند از این روز با محفلی مختصر و نه چندان جدی یونسکو، بانک جهانی و پوهنتون کابل در پوهنتون کابل تجلیل کردند.

کتاب که مهمترین، بهترین و با ارزشترین دوست، همراه و همسفر بشریت به شمار میرود، در افغانستان از خواننده گان همیشه گی و صمیمی برخوردار نیست و فقط تعداد کمی از مردم در این سرزمین به خواندن و نوشتن کتاب علاقمند اند.

مهمترین عواملی که در افغانستان چاپ و نشر کتاب را با چالش مواجه میکند، یکی همانا نداشتن سواد و یا کم سوادی است، چرا که در کشور تنها حدود 30 در صد مردم از سواد بهره دارند. دوم نداشتن توجه وزارت اطلاعات و فرهنگ به نویسنده گان شاعران و محققین است. همچنان ده ها اثر نویسنده گان در بخشهای شعر، ادبیات تاریخ داستان سالهاست که چاپ نشده باقی مانده و هیچ نهاد دولتی مسؤولیت چاپ و پخش آنرا به عهده نمی گیرد.

در افغانستان سالهاست سه بخش مردم که عبارت از فقرا، ثروتمندان و فرهنگیان اند زنده گی می کنند که به این اساس فقرا همیشه دنبال لقمة نان اند و به فکر کتاب خوانی و آموختن نمیافتند، ثروتمندان به دنبال زر اندوزی اند و علاقه یی به کتاب و نوشتن ندارند و فرهنگیان توان چاپ و نشر و گاهی هم خرید کتاب را ندارند. که در این میان وزارت اطلاعات و فرهنگ درگیر مسایل سیاسی است و توجة به وضعیت فرهنگی کشور ندارد و اگر بگوئیم که کاملاً از فعالیت های فرهنگی به دور مانده است، حرف گزافی نخواهد بود.

چنانچه این وزارت سخن گفتن به زبان مادری را جرم و نشر چند سریال شرقی را محکوم و وارد شدن کتاب های چاپ شده یی فارسی دری را تهاجم فرهنگی میخواند و خود نیز توانایی فرهنگ سازی، سرگرم سازی مثبت و طبع و نشر کتاب را ندارد.

وزارت اطلاعات و فرهنگ که ادعا دارد سال گذشته ده ها عنوان کتاب را چاپ کرده است اما با چاپ کتاب مثنوی شریف که در سال مولانا (2007) که نوشته عبدالکریم سروش بود و آنرا به نام یکی از کارمندان این وزارت چاپ و نشر کردند، اعتماد فرهنگیان را نسبت به خویش ضعیف ساخته و این عمل نشان داد که فساد تا به کدام اندازه در ادارات رخنه کرده است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ به خاطر نجات کشور باید فرهنگی عمل کرده و فعالیت های را در زمینة کتب خوانی، چاپ و نشر آن در سراسر کشور انجام دهد چون تنها به این وسیله است که میتوان جامعه را به رشد فرهنگی و انکشاف مدنی رساند و مردم را به فرهنگ تحمل پذیری، آشتی و زنده گی در روشنایی سوق داد.

به هر حال امیدواریم این انسداد فرهنگی و این استبداد سیاسی از مسیر کتابخوانی مردم ما دور شود و کتاب به همنشین و هم صحبت مردم تبدیل گردد.
 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/3/30:: 6:29 صبح     |     () نظر
درباره
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
upturn یعنی تغییر مطلوب
حاج آقاشون
همفکری
EMOZIONANTE
عاشقان
به سوی فردا
عشق و شکوفه های زندگی
اگه باحالی بیاتو
دیار عاشقان
فرزانگان امیدوار
شین مثل شعور
(( همیشه با تو ))
در انتظار آفتاب
خورشید تابنده عشق
آیینه های ناگهان
تمیشه
***جزین***
((( لــبــخــنــد قـــلـــم (((
پرسه زن بیتوته های خیال
ای لاله ی خوشبو
همنشین
به وبلاگ بیداران خوش آمدید
گل رازقی
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی
وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
مذهبی فرهنگی سیاسی عاطفی اکبریان
آخرالزمان و منتظران ظهور
جمله های طلایی و مطالب گوناگون
لیلای بی مجنون
به سوی آینده
عشق سرخ من
یا امیر المومنین روحی فداک
نگاهی به اسم او
ایران
آموزه ـ AMOOZEH.IR
و رها می شوم آخر...؟!!
جلوه
بی نشانه
PARSTIN ... MUSIC
رهایی
قعله
دارالقران الکریم جرقویه علیا
alone
منتظر ظهور
علی اصغربامری
پارمیدای عاشق
دلبری
نظرمن
هو اللطیف
افســـــــــــونگــــر

جاده های مه آلود
جوان ایرانی
hamidsportcars
پوکه(با شهدا باشیم)
*پرواز روح*
عصر پادشاهان
جمعه های انتظار
سپیده خانم
هادرباد شناسی (روستایی در شرق شهرستان بیرجند) HADERBAD SHENASI
بندیر
شقایقهای کالپوش
لنگه کفش
د نـیـــای جـــوانـی
قلمدون
نهان خانه ی دل
مهندسی مکانیک ( حرارت و سیالات)-محی الدین اله دادی
گل باغ آشنایی
یه گفتگوی رودر رو
پرواز تا یکی شدن
بچه مرشد!
سکوت ابدی
وبلاگ عقل وعاقل شمارادعوت میکند(بخوانیدوبحث کنیدانگاه قبول کنید)
*تنهایی من*
سرای اندیشه
SIAH POOSH
بلوچستان
خاکستر سرد
شجره طیبه صالحین ،حلقه ریحانه
شوالیه سیاه
خندون
هم نفس
آسمون آبی چهاربرج
محفل آشنایان((IMAN))
.:: بوستان نماز ::.
ای نام توبهترین سر آغاز
هه هه هه.....
سه ثانیه سکوت
►▌ استان قدس ▌ ◄
بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.

مهر بر لب زده
نغمه ی عاشقی
امُل جا مونده
هفت خط
محمد جهانی
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
ارتش دلاور
نگاهی نو به مشاوره
طب سنتی@
فانوسهای خاموش
گروه تک تاز
مقاله،پایان نامه،پرو‍ژه،کتاب الکترونیک،تحقیق،جزوه،نمونه سوال و..
سیب سبز
دانشگاه آزاد الیگودرز
فریاد بی صدا
اکبر پایندان
کانون فرهنگی شهدای شهریار
پژواک
تخریبچی ...
عاشقانه
geleh.....
بــــــــــــــهــــــــــــار
****شهرستان بجنورد****
وبلاگ آموزش آرایشگری
یک کلمه حرف حساب
پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ...
«حبیبی حسین»
..:.:.سانازیا..:.:.
+
یــــــــــــــــاســــــــــــــــــــمـــــــنــــ
حوض سلطون
شب و تنهایی عشق
داستانهای واقعی روابط عمومی Dr.Rahmat Sokhani
دلدارا
پناه خیال
مجله اینترنتی شهر طلائی
جوک بی ادبی
عاطفانه
آقاشیر
امامزاده میر عبداله بزناباد
قرآن
دریـــچـــه
بـــــاغ آرزوهــــا = Garden of Dreams
صراط مستقیم
من بی تو باز هم منم ...
عشق در کائنات
ماییم ونوای بینوایی.....بسم الله اگرحریف مایی
سروش دل
تنهایی
روانشناسی آیناز
کـــــلام نـــو
جبهه مقاومت وبیداری اسلامی
بصیرت مطهر
سایت جامع اطلاع رسانی برای جوانان ایرانی
آوای قلبها...
اَللهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
تنهایی افتاب
نمایندگی دوربین های مداربسته
کوسالان
امام مهدی (عج)
@@@گل گندم@@@
سفیر دوستی
کافه محلی است برای جمع شدن وسرچشمه آغاز زایش هرچشمه است
کلبه عشق
تنهایی......!!!!!!
دریــــــــای نـــور
کربلا
جوکستان بی تربیتی
کلبهء ابابیل
وبسایت رسمی مهندس امیر مرتضی سعیدی ایلخچی
تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر
جـــیرفـــت زیـبا

سارا احمدی
مهندسی عمران آبادانی توسعه
ققنوس...
حزب الله
««« آنچه شما خواسته اید...»»»
ashegh
طاقانک
تک درخت
تراوشات یک ذهن زیبا
سکوت سبز
هر چی بخوای
پیامنمای جامع
پرنسس زیبایی
بوی سیب BOUYE SIB
@@@این نیزبگذرد@@@
بادصبا
ಌಌتنهاترین عشق یه عاشق دل شکستهಌ᠐
راز رسیدن به شادی و سلامتی
معارف _ ادبیات
پوست مو زیبایی
تنهای تنها
آخرین صاحب لوا
جاده مه گرفته
دخترانی بـرتر از فــرشته
دلـتنگـ هشـیگـــــــــی
تبسمـــــــــــــــی به ناچار
ماتاآخرایستاده ایم
سایت روستای چشام (Chesham.ir)
مستانه
وبلاگ گروهیِ تَیسیر
ناز آهو
گیسو کمند
جــــــــــــــــوک نـــــــت
عکس سرا- فقط عکس
عکس های عاشقانه
حقوق دانشگاه پیام نور ایلام
تیشه های اشک
فقط خدا رو عشقه
پاتوق دوستان
بنده ی ناچیز خدا
آزاد
ارمغان تنهایی
فقط عشقو لانه ها وارید شوند(منامن)
سلام آقاجان
ردِ پای خط خطی های من
منطقه آزاد
علی پیشتاز
تنهاترم
محمدمبین احسانی نیا
یادداشتهای فانوس
دوست یابی و ویژگی های دوست
کد تقلب و ترینر بازی ها
ستاره سهیل
داستان های جذاب و خواندنی
عاشقانه
گدایی در جانان به سلطنت مفروش
یادداشتهای من
شــــــهدای روستای مـــکـــی کوهسرخ
سرافرازان
*bad boy*
سرزمین رویا
برای اولین بار ...
خاطرات و دل نوشته های دو عاشق
چون میگذرد غمی نیست
بازگشت نیما
دهیاری روستای آبینه(آبنیه)
روستای زیارتی وسیاحتی آبینه(آبنیه)باخرز
سایه سیاه
رازهای موفقیت زندگی
دوره گرد...طبیب دوار بطبه...
* ^ــ^ * تسنیم * ^ــ^ *
بچه های خدایی
مرام و معرفت
خوش آمدید
The best of the best
بوستان گل و دوستان
صفیر چشم انداز ایران
من.تو.خدا
۞ آموزش برنامه نویسی ۞
شبستان
دل شکســــته
یکی هست تو قلبم....
برادران شهید هاشمی
شهداشرمنده ایم _شهرستان بجنورد
یامهدی
تنها هنر
دل نوشته
صوفی نامه
har an che az del barayad
منتظر نباش تا پرنده ای بیاید و پروازت دهد در پرنده شدن خویش بکوش
شجره طیّبه

دانلود هر چی بخوایی...
نور
Dark Future
مجله مدیران
S&N 0511
**عاشقانه ها**
پنجره چهارمی ها
AminA
نسیم یاران
تبیان
صدای سکوت
(بنفشه ی صحرا)
اندکی صبر سحر نزدیک است....
ابهر شهر خانه های سفید
عشق
ترانه ی زندگیم (Loyal)
توشه آخرت
قـــ❤ــلـــــب هـــــای آبـــــی انــ❤ـــاری
جزتو
ترخون
عشق پنهان
@@@باران@@@
شروق
Manna
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
پرسش مهر 8
دریایی از غم
طره آشفتگی
...ترنم...
Deltangi
زیبا ترین وبلاگ
ارواحنا فداک یا زینب
علمدار بصیر
کرمان

عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
عطش (وبلاگ تخصصی ماه محرم و صفر)
قمه‏زنی سنت یا بدعت؟
سلام
عطش
حضرت فاطمه(س)
♀ ㋡ JusT fOr fuN ㋡ ♀
اواز قطره
محمد قدرتی Mohammad Ghodrati
آرشیو یادداشت‌ها
دینی
گلچینی از جغرافیای طبیعی و تاریخی افغانستان
آثارتأریخی افغانستان
گلچینی از تاریخ جهان و افغانستان
میراث گرانبهای گذ شتگان چراغی است برآیند گان
کابل و ولایات افغاانستان عزیز
زبان شرین پارسی
وازه نامهء هم زبانان
ادبیات و هنر
پرواز خیال
شعر و ادب
اى الهه عشق مادر!
عاشقانه ها
موزیک و اشعار آهنگهای بهترین اوازخوان افغان احمد ظاهر و دیگران
سیاسی
جامعه شناسی -مردم شناسی
دانستنیهای جالب
طب ورزش صحت وسلامتی
مسائل جنسی خانه و خانواده
آموزش زیبایی
روانشناسی
طب سنتی و نسخه های پزشکی با گیاهان دارویی
غذا موادغذائی و اشامیدنیها
خواص میوه ها و سبزیجات
اخبار
زندگینا مه
داستانهای کوتاه و آموزنده
نجوم فضا وفضانورد ی
کمپیوتر انترنیت و وب نویسی
لطیفه ها اندرز ها و پیامهای کوتاه خواندنی و عالی
طنز
تقویم هجری شمسی اوج درایت فرهنگی ما
سرگرمی ها
معرفی کتاب
تصویر عکس ویدئو فلم
بهترین های خط
جالبترین کارتونها
طالع بیی
یادداشتها
قوانین خواب و رویا وتعبیرخواب
تبریکی و تسلیت
داغ غربت
علمی
تاریخی و اجتماعی
خانهء مشترک ما زمین
اشعار میهنی رزمی و سیاسی
هوا و هوانوردی
آموزش و پرورش
معانی اصطلاحات و تعاریف
دنیای عجاء‏بات